[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index] [List Home]
Re: [p2-dev] p2 Engine

Hi Ian,

Ian Bull wrote:
CUs are just IUs that describe configuration actions. If there are no CUs inserted on export this is mostly likely the issue. Are there really no CUs in the metadata, or are they just not getting executed (i.e. because of incompatible platform filters)?

As far as I can tell, it seems that there are no CUs added to the metadata (I've been searching for 'tooling' in resulting content.xml and can't find any associated with the features that I export (i.e. via the PDE export deployable feature). I *do* find the features/bundles themselves, but nothing with 'tooling' prefix as expected.


I thought I would try to use the publisher to generate metadata for the feature instead of the export deployable feature wizard...and see if that makes a difference.

Scott



cheers, ian

On Mon, Mar 30, 2009 at 9:42 AM, Scott Lewis <slewis@xxxxxxxxxxxxxxxxx <mailto:slewis@xxxxxxxxxxxxxxxxx>> wrote:

    Hi Pascal,


Pascal Rapicault wrote:


For bundles to be installed in OSGi, a CU indicating to do so needs to be attached to the IU representing the bundle. Most of the time, the tooling.osgi.bundle.default CU is all you need since it just installs a bundle at start level 4 and does not start it. This attachment is represented by a ResolvedIU which has the original IU and the additional fragments. Note that normally the planned returned by the director will contain the proper attachment if of course the CUs had been passed to it.


It seems my (remote) planner is not adding the tooling CU's to the operands that it sends for the engine to execute. I notice from looking through the director code that for director runs this is done via the planner.getProvisioningPlan...i.e.

          result = planner.getProvisioningPlan(request, context, new
    NullProgressMonitor());

    How is the adding of the CU's triggered within the planner?  Are
    they just retrieved from the metadata repo?   I've been using the
    feature export of the PDE, and noticed that when I export a
    deployable feature to an existing repo...although it puts the
    actual IUs in there, it doesn't create/put any tooling CUs in the
    target repo.  Could this be the issue?  How does one create these
    tooling CUs in the repo (if that's what's needed)?
    Thanksinadvance,


Scott


_______________________________________________ p2-dev mailing list p2-dev@xxxxxxxxxxx <mailto:p2-dev@xxxxxxxxxxx> https://dev.eclipse.org/mailman/listinfo/p2-dev




-- R. Ian Bull | EclipseSource Victoria | +1 250 477 7484 http://eclipsesource.com | http://twitter.com/eclipsesource ------------------------------------------------------------------------

_______________________________________________
p2-dev mailing list
p2-dev@xxxxxxxxxxx
https://dev.eclipse.org/mailman/listinfo/p2-dev