[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index] [List Home]
[ecf-dev] New topic in forum Eclipse Communications Framework (ECF), called I lose osgi remote service, by Tobias Pyttel

Title: Eclipse Community Forums
Subject: I lose osgi remote service Author: Tobias Pyttel Date: Fri, 22 April 2016 20:47
Hey everyone,
I want to use remote services in an OSGI environment. So I decided to handle this with eclipse ECF. In my opinion a very good project to deal with OSGI remote services. So for the discovery provider I use Zoodiscovery. The services are registered with generic service property. Furthermore, Zoodiscovery is used in centralized mode and the central IP is published with a network broadcast. I got everything to work. But after a period of time the service consumer loses the remote service.

This message is shown when the remote service is discovered:
[log;+0000 2016.04.22 15:26:03:564;DEBUG;org.eclipse.ecf.provider.zookeeper;Service Discovered: ServiceInfo[uri=ecfosgirsvc://192.168.178.21:32565/osgirsvc_AMIsPeVObufIp5v5cV6pHNIvzGM=;id=ServiceID[type=ServiceTypeID[typeName=_ecfosgirsvc._default.default._iana];location=ecfosgirsvc://192.168.178.21:32565/osgirsvc_AMIsPeVObufIp5v5cV6pHNIvzGM=;full=_ecfosgirsvc._default.default._iana@ecfosgirsvc://192.168.178.21:32565/osgirsvc_AMIsPeVObufIp5v5cV6pHNIvzGM=];priority=0;weight=0;props=ServiceProperties[{objectClass=de.custom.service.api.IManagerService, endpoint.id=e9dc7ac1-708d-43a6-b2fa-539beff6c732, remote.intents.supported=passByValue exactlyOnce ordered, ecf.endpoint.id=ecftcp://192.168.178.21:2121/server, ecf.rsvc.id=3, endpoint.service.id=174, service.imported.configs=ecf.generic.server, ecf.endpoint.ts=1461329304080, ecf.generic.server.hostname=192.168.178.21, ecf.endpoint.id.ns=org.eclipse.ecf.core.identity.StringID, remote.configs.supported=ecf.generic.server, endpoint.package.
 version.de.custom.api=1.0.0, endpoint.framework.uuid=70eaf65a-8608-0016-13af-dcea8562a726}]]]

This message is shown when the remote service is undiscovered:
[log;+0000 2016.04.22 15:28:53:125;DEBUG;org.eclipse.ecf.provider.zookeeper;Service Undiscovered: ServiceInfo[uri=ecfosgirsvc://192.168.178.21:32565/osgirsvc_AMIsPeVObufIp5v5cV6pHNIvzGM=;id=ServiceID[type=ServiceTypeID[typeName=_ecfosgirsvc._default.default._iana];location=ecfosgirsvc://192.168.178.21:32565/osgirsvc_AMIsPeVObufIp5v5cV6pHNIvzGM=;full=_ecfosgirsvc._default.default._iana@ecfosgirsvc://192.168.178.21:32565/osgirsvc_AMIsPeVObufIp5v5cV6pHNIvzGM=];priority=0;weight=0;props=ServiceProperties[{objectClass=de.custom.service.api.IManagerService, endpoint.id=e9dc7ac1-708d-43a6-b2fa-539beff6c732, remote.intents.supported=passByValue exactlyOnce ordered, ecf.endpoint.id=ecftcp://192.168.178.21:2121/server, ecf.rsvc.id=3, endpoint.service.id=174, service.imported.configs=ecf.generic.server, ecf.endpoint.ts=1461329304080, ecf.generic.server.hostname=192.168.178.21, ecf.endpoint.id.ns=org.eclipse.ecf.core.identity.StringID, remote.configs.supported=ecf.generic.s
 erver, endpoint.package.version.de.custom.api=1.0.0, endpoint.framework.uuid=70eaf65a-8608-0016-13af-dcea8562a726}]]]


BUT: On host system everything is fine and the service is online. If I restart the OSGI framework on consumer side everything works fine again until this Undiscovery event. The period of time between discovery and undiscovery is equal of length.
It seems as if there is a timeout undiscovering the service. If I use the service by calling a method there is no different behaviour. Has anyone an idea what's going on?

I know that posting same problematic on different forums is not a good idea, but in my opinion this form (which I recognized later :: sorry for that!) is the better one for my question, so I decided to post my problem here in this forum, too.

Thank you for help and bet regards!
[ Reply ][ Quote ][ View Topic/Message ][ Unsubscribe from this forum ]