[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index] [List Home]
Re: [eclipse-dev] Eclipse Neon 2 & 3 keeps Resetting the Workspace and Plugins

Was able to fix it due to the help of Gunnar from Stack Overflow:

He explained what the issue really is and how to diagnose and fix the issue.

Please read his answer on my post to devise a workaround.

https://stackoverflow.com/questions/44556904/eclipse-neon-2-3-keeps-resetting-the-workspace-and-plugins:

It's aÂfeatureÂof macOS introduced with Sierra called "App Translocation" or "Gatekeeper Path Randomization". Try unzipping Eclipse and moving it (drag and drop) with Finder to a different location. This should set a flag which disables Gatekeeper Path Randomization. However, it's important this this is done from within Finder.

To check whether Gatekeeper Path Randomization is happing in Eclipse perform the following:

After verification this is how to fix it:

Can you check that the Gatekeeper/Security settings exactly the same on both machines? Also, try unzipping into the Downloads folder and then Drag&Drop it using Finder into the Applications folder. As stupid as it sounds that how Apple wants it to be for disabling Gatekeeper Path Randomization. See also answer below for details how to verify if Path Randomization is happening.

My hat is off to Gunnar!

Happy programming,

James

On Tue, Jun 20, 2017 at 12:09 AM, Torkild U. Resheim <torkildr@xxxxxxxxx> wrote:

Hi James,

I believe the clue is to unzip it, _then_ move the .app folder to where you want it. You should not unzip it directly to where you want it. That has worked just fine for me on macOS 10.12.

Best regards,
Torkild

19. jun. 2017 kl. 19.27 skrev James Dekker <james.dekker@xxxxxxxxx>:

Hi Arun,

Unzipped it under /Applications and after restarting my computer and relaunching eclipse, the same exact problem occurred. So, unzipping it and placing the Eclipse.app in a different folder doesn't help. This only occurs on my work issued MacBook Pro not my personal MacBook Pro which is essentially the same exact computer with the same operating system. I even tried to downgrade to Neon 2 and the same error occurs. This is really frustrating that I have to re-install every plugin and also specify the same workspace at Eclipse launch.

On Mon, Jun 19, 2017 at 6:27 AM, Arun K Thondapu <arunkumar.thondapu@xxxxxxxxxx> wrote:
James, I think you are running into https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=507328 which happens only on macOS Sierra.
Â
As a workaround, move the Eclipse.app folder to a different location after extraction, that should resolve the problem. Also, this problem should not be seen with Eclipse Oxygen
which is going to release very soon as the macOS version is now available as a signed dmg file instead of the old tar.gz file.
Â
HTH,
Arun
----- Original message -----
From: James Dekker <james.dekker@xxxxxxxxx>
Sent by: eclipse-dev-bounces@xxxxxxxxxxg
To: eclipse-dev@xxxxxxxxxxx
Cc:
Subject: [eclipse-dev] Eclipse Neon 2 & 3 keeps Resetting the Workspace and Plugins
Date: Mon, Jun 19, 2017 5:31 PM
Â
Posted this quesiton to:
Â

Have installed Eclipse Neon 3 x86_64 bit on macOS Sierra...

Proceeded by picking a workspace folder and installed the following plugins:

  • Subclipse 1.10.13 (by dragging the icon on to the workspace fromÂhttps://marketplace.eclipse.org/content/subclipse)
  • Installed the following plugins (by going to Help -> Install New Software -> All Available Sites and expanded Web, XML, Java EE and OSGI Enterprise Development):
  • Eclipse Java EE Developer Tools 3.8.0.v201701262139
  • Eclipse Java Web Developer Tools 3.8.0.v201702270442
  • Eclipse Web Developer Tools 3.8.2.v201702270442
  • JST Server Adapters 3.2.400.v201606081655
  • JST Server Adapters Extensions 3.3.501.v201609071751
  • JST Server UI 3.4.300.v201606081655

Everything works (plugin functionality) but everytime I close Eclipse, it brings up the default dialog asking for a workspace and is completely fresh (no plugins and preferences...). Its almost as if I had just unzipped it and booted it for the first time, everytime! I have to manually install these plugins every single time I restart Eclipse!ÂThis also happens with Eclipse Neon 2 as well.

I've deleted the following directories and files:

~/.eclipse (folder);

~/Library/Saved Application/org.eclipse.eclipse.savedState;

~/Library/Preferences/org.eclipse.eclipse.plist;

~/Library/Caches/org.eclipse.eclipse;

And, also unzipped Eclipse into a different folder and specified a new workspace and after installing the plugins and restarting Eclipse, its completely fresh again!

This is very annyoing and also disappointing...

I even tried to put -clean as the first line of the eclipse.ini file but it didn't help any...

What's weird is that this is happening on my company issued MacBook Pro but not my personal MacBook Pro (which is the exact same model and year as the company issue one)...

Any suggestions would be most appreciated!

_______________________________________________
eclipse-dev mailing list
eclipse-dev@xxxxxxxxxxx
To change your delivery options, retrieve your password, or unsubscribe from this list, visit
https://dev.eclipse.org/mailman/listinfo/eclipse-dev
Â


_______________________________________________
eclipse-dev mailing list
eclipse-dev@xxxxxxxxxxx
To change your delivery options, retrieve your password, or unsubscribe from this list, visit
https://dev.eclipse.org/mailman/listinfo/eclipse-dev

_______________________________________________
eclipse-dev mailing list
eclipse-dev@xxxxxxxxxxx
To change your delivery options, retrieve your password, or unsubscribe from this list, visit
https://dev.eclipse.org/mailman/listinfo/eclipse-dev


_______________________________________________
eclipse-dev mailing list
eclipse-dev@xxxxxxxxxxx
To change your delivery options, retrieve your password, or unsubscribe from this list, visit
https://dev.eclipse.org/mailman/listinfo/eclipse-dev