[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index] [List Home]
Re: [virgo-dev] Start level in Virgo?

Perhaps you could start your service bundles using the initialArtifacts property so that their services are all available by the time applications are deployed. That's the usual way we get infrastructure such as the Spring DM extender and web support available before applications are deployed. See [1] for details.

If so, you should put your bundles in repository/usr. Then you could either reference the bundles in the initialArtifacts property or, probably more maintainably, you could create a plan referring to the bundles, store the plan in repository/usr, and reference the plan from initialArtifacts.

Glyn
[1] http://www.eclipse.org/virgo/documentation/virgo-documentation-2.1.0.RELEASE/docs/virgo-user-guide/htmlsingle/virgo-user-guide.html#configuring-kernel

On Nov 24, 2010, at 12:27 AM, Tommy M. McGuire wrote:

> Maybe there is another way to do this. We have several applications deployed to the server,
> along with several other bundles which provide services used by the applications. Some of
> the applications are poorly written :-) and attempt to use services while they are starting up.
> 
> This works fine when the server is up and running, and the app is being deployed, but if
> the server is restarting some of the services may not be started when the application is
> started. It seems like the start-up process waits for the application, which is in turn waiting
> for its services. Eventually the app times out, the server undeploys it and goes on to start
> the remaining bundles.
> 
> Our thought was to use start levels to prevent the apps from starting until after the service
> bundles, but it seems like the start levels set using the cli interface don't persist over restarts.
> 
> Any ideas?
> 
> On 11/19/2010 06:39 PM, Dmitry Sklyut wrote:
>> If you package your application in a plan than order of deployment will 
>> Maintained. 
>> 
>> I have not tried to use start level service. 
>> 
>> 
>> On Nov 19, 2010, at 18:30, "Tommy M. McGuire" <mcguire@xxxxxxxx> wrote:
>> 
>>> Do OSGi start levels work in Virgo?  We have had a bit of an issue with application
>>> starting before their services are available, so I spent some time looking but did not
>>> see how to set a level on an application.
>>> 
>>> Thanks!
> 
> -- 
> Tommy M. McGuire
> mcguire@xxxxxxxx
> _______________________________________________
> virgo-dev mailing list
> virgo-dev@xxxxxxxxxxx
> https://dev.eclipse.org/mailman/listinfo/virgo-dev