[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index] [List Home]
Re: [smila-dev] SMILA Eclipse Run Configuration - Search Servelet not working

Yes - mostly.

The config folder hosts the initial config. Some bundles only copy the content over to workspace on the 1st startup while others will overwrite some of it resetting it to the state of the config folder.
That's an area we might address by giving us guidelines and adhere to them ourselves

Thomas Menzel @ brox IT-Solutions GmbH


-----Original Message-----
From: smila-dev-bounces@xxxxxxxxxxx [mailto:smila-dev-bounces@xxxxxxxxxxx] On Behalf Of Christian Weigel
Sent: Freitag, 22. Juni 2012 14:29
To: Smila project developer mailing list
Subject: Re: [smila-dev] SMILA Eclipse Run Configuration - Search Servelet not working

...

Just for sake of correctness - that workspace was produced by myself launching SMILA with the old integration configuration - the WS does not seem to be updated to a changed configuration once initialized - am I right?

On 22.06.2012 14:11, Christian Weigel wrote:
> Just found that the
>
> SMILA.application/workspace/
>
> directory of the integration package also contains out-of-data- 
> configuration data (old schema.xml) with _NO_ field "_recordid".
> Replaced it with the one from the distro and it works (for) now.
>
> Christian
>
> On 22.06.2012 13:55, Christian Weigel wrote:
>> Hi,
>>
>> unfortunately the launch config I sent yesterday works only for the 
>> basic SMILA system. Bundles required by pipelets are NOT included and 
>> therefore pipelets do not process correct. I add the solrj / 
>> solrj.embedded bundles and their dependencies. Seems better now but 
>> still there seems to be a configuration issue of the solr framework.
>> Running the (unmodified) indexUpdate workflow that invokes the
>> (unmodified) AddPipeline results in a
>>
>> org.apache.solr.common.SolrException: ERROR:unknown field '_recordid'
>>
>> although the schema in the workspace
>>
>> SMILA.application/configuration/org.eclipse.smila.solr/DefaultCore/co
>> nf/schema.xml
>>
>>
>>
>> contains that field.
>>
>> I attach my current Run Configuration (which might still be wrong).
>>
>> Perhaps somenone who wrote the SolrIndexPipelet could give me a hint.
>>
>> Best,
>>
>> Christian
>>
>>
>> On 22.06.2012 08:49, Andreas Weber wrote:
>>> Hi Christian,
>>>
>>> sorry for the late answer.
>>> Great that you found a solution on your own and many thanx for your 
>>> contribution!
>>>
>>> We'll have a look if we can reproduce the problem with the 1.0 
>>> integration package and let you know.
>>>
>>> Best regards,
>>> Andreas
>>>
>>>> -----Ursprüngliche Nachricht-----
>>>> Von: smila-dev-bounces@xxxxxxxxxxx [mailto:smila-dev- 
>>>> bounces@xxxxxxxxxxx] Im Auftrag von Christian Weigel
>>>> Gesendet: Donnerstag, 21. Juni 2012 18:23
>>>> An: Smila project developer mailing list
>>>> Betreff: Re: [smila-dev] SMILA Eclipse Run Configuration - Search 
>>>> Servelet not working
>>>>
>>>> Hi again,
>>>>
>>>> Here's my own solution to the problem so far:
>>>>
>>>> after some hours I finally created a completely new Run 
>>>> Configuration according to the [SMILA-install-dir]/configuration/config.ini file.
>>>> Then I
>>>> removed the whole configuration folder from the integration 
>>>> "SMILA.application" project (the search BPEL is using an old Lucene 
>>>> pipelet that seems not to exist anymore in the distribution) and 
>>>> replaced it by the complete configuration directory of the 
>>>> distribution.
>>>>
>>>> Now everything seems to work so far from within Eclipse (let's wait 
>>>> for the next hour taking issue).
>>>>
>>>> Attached please find the new launch config. It does not contain any 
>>>> <mapEntry>s as the SMILA.launch does - I don't know if they are 
>>>> important.
>>>> It should be tested and included into the integration packages for 
>>>> SMILA 1.0.
>>>> Also the configuration directory should be replaced by the one from 
>>>> the distribution.
>>>>
>>>> Best regards,
>>>>
>>>> Christian
>>>>
>>>> On 21.06.2012 10:49, Christian Weigel wrote:
>>>>> Hi All,
>>>>>
>>>>> I am setting up the dev environment for SMILA pipelets using
>>>>> SMILA-1.0-win32.win32.x86 binary distribution and the 
>>>>> SMILA-1.0-integrator-examples. Almost everything is going well so far.
>>>>> I can compile and deploy pipelet bundles at lease from within 
>>>>> Eclipse (as the osgi console tells me).
>>>>>
>>>>> Running SMILA from within Eclipse also works. Creation of indexing 
>>>>> job via REST API etc. works BUT when run from Eclipse the search 
>>>>> servelet does NOT work correctly:
>>>>>
>>>>> When running the SMILA.launch - configuration there are validation 
>>>>> errors (see attachment). Ignoring these SMILA still starts up and 
>>>>> works as describe above but a call to
>>>>>
>>>>> http://localhost:8080/SMILA/search
>>>>>
>>>>> ends up with:
>>>>>
>>>>> +++++++++++++++++++++++++++
>>>>> javax.servlet.UnavailableException: Servlet Not Initialized at
>>>>> org.eclipse.jetty.servlet.ServletHolder.handle(ServletHolder.java:
>>>>> 518)
>>>>> at ...
>>>>> +++++++++++++++++++++++++++
>>>>>
>>>>> Resolving the Bundle validation errors by checking the required 
>>>>> bundles (after that there are 182 instead of 165 bundles) and 
>>>>> Reloading the target platform wihtin Eclipse the error changes to
>>>>>
>>>>> +++++++++++++++++++++++++++
>>>>> java.lang.NullPointerException
>>>>> at
>>>>> org.eclipse.smila.search.servlet.activator.Activator.getSolrCoreNa
>>>>> mes(
>>>>> Activator.java:74)
>>>>>
>>>>> at
>>>>> org.eclipse.smila.search.servlet.SMILASearchServlet.appendIndexLis
>>>>> t(SM
>>>>> ILASearchServlet.java:278)
>>>>>
>>>>> at
>>>>> org.eclipse.smila.search.servlet.SMILASearchServlet.processRequest
>>>>> (SMI
>>>>> LASearchServlet.java:179)
>>>>>
>>>>> +++++++++++++++++++++++++++
>>>>>
>>>>> So the servlet seems to work now but some of the required 
>>>>> solr/lucene bundles still seem to be missing. I tried to manually 
>>>>> activate some of them via OSGI console but with no success so far.
>>>>>
>>>>> Could someone possibly provide a launch configuration that
>>>>>
>>>>> a) resolves the validation errors
>>>>> b) contains and starts up required bundles in order to use the 
>>>>> search servelet
>>>>>
>>>>> when starting SMILA 1.0 from within Eclipse.
>>>>>
>>>>> Thank you and best regards,
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> _______________________________________________
>>>>> smila-dev mailing list
>>>>> smila-dev@xxxxxxxxxxx
>>>>> https://dev.eclipse.org/mailman/listinfo/smila-dev
>>>>
>>>> --
>>>> Dipl.-Ing. Christian Weigel
>>>> Audio-visual Systems group
>>>>
>>>> Fraunhofer Institute for Digital Media Technology IDMT 
>>>> Ehrenbergstr. 31
>>>> 98693 Ilmenau, Germany
>>>>
>>>> Phone +49 3677 467-117
>>>> Fax +49 3677 467-467
>>>>
>>>> mailto:christian.weigel@xxxxxxxxxxxxxxxxxx
>>>> http://www.idmt.fraunhofer.de
>>> _______________________________________________
>>> smila-dev mailing list
>>> smila-dev@xxxxxxxxxxx
>>> https://dev.eclipse.org/mailman/listinfo/smila-dev
>>>
>>
>>
>>
>> _______________________________________________
>> smila-dev mailing list
>> smila-dev@xxxxxxxxxxx
>> https://dev.eclipse.org/mailman/listinfo/smila-dev
>

--
Dipl.-Ing. Christian Weigel
Audio-visual Systems group

Fraunhofer Institute for Digital Media Technology IDMT Ehrenbergstr. 31
98693 Ilmenau, Germany

Phone 	+49 3677 467-117
Fax   	+49 3677 467-467

mailto:christian.weigel@xxxxxxxxxxxxxxxxxx
http://www.idmt.fraunhofer.de
_______________________________________________
smila-dev mailing list
smila-dev@xxxxxxxxxxx
https://dev.eclipse.org/mailman/listinfo/smila-dev


http://www.Taglocity.com Tags: smila