[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index] [List Home]
Re: [equinox-dev] Help Request - Equinox error when starting Eclipse - crash

This error usually occurs because the org.eclipse.core.runtime bundle is not resolved or did not start correctly for some reason. Did you update eclipse recently?

You can try starting with -console -noExit and then running the "ss" command at the osgi> prompt to see what bundles are installed and what is resolved. You can also run the command "diag org.eclipse.core.runtime" to see why the core.runtime bundle is not resolved if that is the problem.

I suggest you open a bug against Equinox to track the issue.

Tom



Inactive hide details for "Razvan Hrestic" ---05/30/2009 02:52:07 PM---Hi all, Iâm hoping someone could help me with this erro"Razvan Hrestic" ---05/30/2009 02:52:07 PM---Hi all, Iâm hoping someone could help me with this error Iâve been suddenly getting out of the blue.


From:

"Razvan Hrestic" <razvanh@xxxxxxxxx>

To:

<equinox-dev@xxxxxxxxxxx>

Date:

05/30/2009 02:52 PM

Subject:

[equinox-dev] Help Request - Equinox error when starting Eclipse - crash




Hi all, Iâm hoping someone could help me with this error Iâve been suddenly getting out of the blue.

!SESSION 2009-05-30 21:18:26.150 -----------------------------------------------
eclipse.buildId=M20090211-1700
java.version=1.6.0_12
java.vendor=Sun Microsystems Inc.
BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=en_US
Command-line arguments: -os win32 -ws win32 -arch x86

!ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2009-05-30 21:18:26.876
!MESSAGE Application error
!STACK 1
java.lang.IllegalStateException: Unable to acquire application service. Ensure that the org.eclipse.core.runtime bundle is resolved and started (see config.ini).
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:74)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:386)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:179)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:549)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:504)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1236)


and this is the config.ini file:

#This configuration file was written by: org.eclipse.equinox.internal.frameworkadmin.equinox.EquinoxFwConfigFileParser
#Fri May 29 21:30:25 CEST 2009
osgi.launcherPath=.
org.eclipse.update.reconcile=false
eclipse.p2.profile="">
osgi.instance.area.default=@xxxxxxxxx/workspace
osgi.framework=file\:plugins\\org.eclipse.osgi_3.4.3.R34x_v20081215-1030.jar
eclipse.buildId=M20090211-1700
osgi.bundles=reference\:file\:org.eclipse.equinox.weaving.hook_1.0.0.200901261628.jar@4,reference\:file\:org.eclipse.equinox.simpleconfigurator_1.0.0.v20080604.jar@1\:start
org.eclipse.equinox.simpleconfigurator.configUrl=file\:org.eclipse.equinox.simpleconfigurator\\bundles.info
eclipse.product=org.eclipse.sdk.ide
osgi.splashPath=platform\:/base/plugins/org.eclipse.platform
osgi.launcherIni=eclipse
eclipse.p2.data.area=@xxxxxxxxxx/../p2
osgi.bundles.defaultStartLevel=4

Could anyone help me work out why eclipse wonât start and how to fix it, maybe also explain âwhyâ it just happened and point me to some web resources to understand more in the future about the causes of such issues? Iâm not new to eclipse but I donât even know where to begin understanding how it works and how to interpret itâs errors.

Thanks a lot in advance!

Razvan
_______________________________________________
equinox-dev mailing list
equinox-dev@xxxxxxxxxxx
https://dev.eclipse.org/mailman/listinfo/equinox-dev


GIF image

GIF image