[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index] [List Home]
RE: [equinox-dev] Equinox p2 -Problem running director app from the Getting Started for Developers Guide

Hey Simon --

I updated and resync'd and still have the same issue. I'm beginning to think that it's a problem with
the 3.4M5 Eclipse IDE I'm using but that's just a guess.

Just to restate, the MetaData Generator SDK is working (as far as I can tell). I get a directory created that looks like
this

C:
        equinox.p2
                servers
                        features
                        native
                        plugins
                        artifacts.xml
                        content.xml

Then running the director app fails with the error as stated below.

Anything I can verify on my end?

Thanks!
Jeff

-----Original Message-----
From: equinox-dev-bounces@xxxxxxxxxxx [mailto:equinox-dev-bounces@xxxxxxxxxxx] On Behalf Of Simon Kaegi
Sent: Friday, February 22, 2008 8:37 PM
To: Equinox development mailing list
Subject: RE: [equinox-dev] Equinox p2 -Problem running director app from the Getting Started for Developers Guide

Hi Jeff,

I just updated the director.app launch config and retested. Could you
resynch to HEAD and try again.
-Simon

equinox-dev-bounces@xxxxxxxxxxx wrote on 02/22/2008 11:13:04 AM:

> Still having the same issue. I removed everything and started over
> from the beginning.
>
> anything further I can look at to diagnose the problem?
>
> -----Original Message-----
> From: equinox-dev-bounces@xxxxxxxxxxx [mailto:equinox-dev-
> bounces@xxxxxxxxxxx] On Behalf Of Pascal Rapicault
> Sent: Thursday, February 21, 2008 3:53 PM
> To: Equinox development mailing list
> Cc: equinox-dev@xxxxxxxxxxx; equinox-dev-bounces@xxxxxxxxxxx
> Subject: Re: [equinox-dev] Equinox p2 -Problem running director app
> from the Getting Started for Developers Guide
>
> I have released a change to the launch configuration that should fix the
> problem. Please try after having synchronized with CVS the
> org.eclipse.equinox.p2.ui.admin.rcp
>
>
>
>
> |------------>
> | From:      |
> |------------>
>
>
>--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

> |
>   |Jeff Hamm <Jeff.Hamm@xxxxxxx>
|
>
>
>--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

> |
> |------------>
> | To:        |
> |------------>
>
>
>--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

> |
>   |"equinox-dev@xxxxxxxxxxx" <equinox-dev@xxxxxxxxxxx>
|
>
>
>--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

> |
> |------------>
> | Date:      |
> |------------>
>
>
>--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

> |
>   |02/21/2008 12:57 PM
|
>
>
>--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

> |
> |------------>
> | Subject:   |
> |------------>
>
>
>--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

> |
>   |[equinox-dev] Equinox p2 -Problem running director app from the
> Getting Started for Developers Guide
|
>
>
>--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

> |
>
>
>
>
>
> All --
>
> I have been trying to work through the Getting Started for Developers
> Guide( http://wiki.eclipse.org/Equinox_p2_Getting_Started_for_Developers<
> http://wiki.eclipse.org/Equinox_p2_Getting_Started_for_Developers%20>)
and
> I'm having a problem running the  director app part of the setup.
>
> I have downloaded the src code for p2 and built the project based on the
> steps listed in the guide.
> I have successfully run the Metadata Generator SDK and had it do its work
> against a 3.3 eclipse instance that I had previously installed.
>
> When running the director app in the next step of the guide, I get the
> following exception.....
>
>
> osgi> !SESSION 2008-02-21 12:35:51.494
> -----------------------------------------------
> eclipse.buildId=unknown
> java.version=1.5.0_12
> java.vendor=Sun Microsystems Inc.
> BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=en_US
> Framework arguments:  -application
> org.eclipse.equinox.p2.director.app.application -metadataRepository
> file:C:\equinox.p2\servers\ -artifactRepository
file:C:\equinox.p2\servers\
> -installIU sdk -destination C:\equinox.p2\eclipseApp\ -flavor tooling
> -profile foo
> Command-line arguments:  -dev
> file:C:/jehamm/dev/open_source/.metadata/.plugins/org.eclipse.pde.
> core/director
>  app/dev.properties -console -consolelog -application
> org.eclipse.equinox.p2.director.app.application -metadataRepository
> file:C:\equinox.p2\servers\ -artifactRepository
file:C:\equinox.p2\servers\
> -installIU sdk -destination C:\equinox.p2\eclipseApp\ -flavor tooling
> -profile foo
>
> !ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2008-02-21 12:35:52.212
> !MESSAGE Application error
> !STACK 1
> java.lang.IllegalStateException: Unable to acquire application service.
> Ensure that the org.eclipse.core.runtime bundle is resolved and started
> (see config.ini).
>         at
> org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.
> start(EclipseAppLauncher.java:72)
>
>         at
>
org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:362)

>
>         at
>
org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:175)

>
>         at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
>         at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
>         at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown
Source)
>         at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
>         at
org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:564)
>         at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:504)
>         at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1251)
>         at org.eclipse.equinox.launcher.Main.main(Main.java:1227)
>
>
> I found this link
> http://permalink.gmane.org/gmane.comp.ide.eclipse.equinox.devel/2644
> which describes what may be the problem and followed the bugzilla defect.
> It appears to have been fixed in 3.4M4 timeframe.
>
> I have subsequently downloaded the eclipse source and examined the files
> that the bugzilla referenced and do not see the changes in the source I
> downloaded.
> I assume that I have the wrong 3.4M5 downloaded? This is the link I got
the
> 3.4M5 src from.
> http://mirror.calvin.edu/eclipse/downloads/drops/S-3.4
> M5-200802071530/index.php
>         Source Build (Source in .zip) (instructions<
> http://mirror.calvin.edu/eclipse/downloads/drops/S-3.4
> M5-200802071530/srcIncludedBuildInstructions.html>)   (http)<
> http://mirror.calvin.edu/eclipse/downloads/drops/S-3.4
> M5-200802071530/download.php?dropFile=eclipse-sourceBuild-srcIncluded-3.4
> M5.zip>   93 MB   eclipse-sourceBuild-srcIncluded-3.4M5.zip       (md5)<
> http://download.eclipse.org/eclipse/downloads/drops/S-3.4
> M5-200802071530/checksum/eclipse-sourceBuild-srcIncluded-3.4M5.zip.md5>
> (sha1)<http://download.eclipse.org/eclipse/downloads/drops/S-3.4
> M5-200802071530/checksum/eclipse-sourceBuild-srcIncluded-3.4M5.zip.sha1>
>
> and here is how I got the p2 code .
>
> 1.
>
> Create a CVS repository location for
> ":pserver:anonymous@xxxxxxxxxxxxxxx:/cvsroot/eclipse".
> 2.      Expand HEAD > equinox-incubator > provisioning
> 3.      Checkout "org.eclipse.equinox.p2.releng"
> 4.      Import the "projectSet.psf" project set using File > Import >
Team
> Project Set in the releng project you just checked out.
>
> Is this correct, or can anyone provide the correct links to work from?
>
> Thanks --
> Jeff
>
> Here is the information in the Help->About Eclipse SDK that I am invoking
> the director app from.
>
> Eclipse SDK
>
> Version: 3.4.0
> Build id: I20080207-1530
>
>
>
> _______________________________________________
> equinox-dev mailing list
> equinox-dev@xxxxxxxxxxx
> https://dev.eclipse.org/mailman/listinfo/equinox-dev
>
>
> _______________________________________________
> equinox-dev mailing list
> equinox-dev@xxxxxxxxxxx
> https://dev.eclipse.org/mailman/listinfo/equinox-dev
> _______________________________________________
> equinox-dev mailing list
> equinox-dev@xxxxxxxxxxx
> https://dev.eclipse.org/mailman/listinfo/equinox-dev

_______________________________________________
equinox-dev mailing list
equinox-dev@xxxxxxxxxxx
https://dev.eclipse.org/mailman/listinfo/equinox-dev