[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index] [List Home]
Re: [equinox-dev] Strange javax.comm problem

Hi Jeff,
yes we solved the mystery. It was actually related to the implementation of the serial communication, that is, the waiting time to the ack to come was too short, and it seems somewhere in the javax.comm times are strangely measured depending on computer speed.
We still don't know exactly what is going on there but increasing the communication timeout helped. That is no good answer but at least it is not related to Equinox.

Thanks for all help!

/peter
On May 22, 2006, at 8:48 PM, Jeff McAffer wrote:


Peter,

did you ever resolve this issue?

Jeff



Peter Neubauer <peter@xxxxxxxxxxx>
Sent by: equinox-dev-bounces@xxxxxxxxxxx

05/11/2006 10:24 AM

Please respond to
Equinox development mailing list <equinox-dev@xxxxxxxxxxx>

To
equinox-dev@xxxxxxxxxxx
cc
Subject
[equinox-dev] Strange javax.comm problem





Hi,
we are trying to communicate via the javax.comm interface with serial ports on windows. The strange thing is, everything works fine outside OSGi (Equinox). Exactly the same javax.comm.jar dropped into the Equinox root classloader or into a bundle does give us errors in the serial communication, essentially acks not coming in time so we have to resend them.
However, when we load the machine, e.g. have the Windows mediaplayer on without even music (!) everything works fine.
We are really out in the dark here. Has anyone had similar problems and sohuld we try other serial comm implementations and which?

Thanks for hints on this!

/peter
_______________________________________________
equinox-dev mailing list
equinox-dev@xxxxxxxxxxx
https://dev.eclipse.org/mailman/listinfo/equinox-dev

_______________________________________________
equinox-dev mailing list