[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index] [List Home]
[emf-dev] Possible bug in EMF all-in-one distribution

Hi,
 
I had some problems recently with the EMF all-in-one distribution - the update site .zip file. I raised the issue with the P2 team (who maintain Eclipse's update features) and they say it's a bug in your distribution. Please see the attached email chain for the details.
 
Cheers,
 
Tom Dalton


From: p2-dev-bounces@xxxxxxxxxxx [mailto:p2-dev-bounces@xxxxxxxxxxx] On Behalf Of Dalton, Tom
Sent: 11 September 2009 12:27
To: P2 developer discussions
Subject: RE: [p2-dev] Issue running p2 director

Thank you for the response - I'll let the EMF team know there's a problem at their end.
 
Using the jar:file type URI to point at the .zip seems to work in the meantime, so I'm a very happy bunny.
 
Cheers,
 
Tom


From: p2-dev-bounces@xxxxxxxxxxx [mailto:p2-dev-bounces@xxxxxxxxxxx] On Behalf Of Pascal Rapicault
Sent: 10 September 2009 18:00
To: P2 developer discussions
Cc: p2-dev@xxxxxxxxxxx; p2-dev-bounces@xxxxxxxxxxx
Subject: Re: [p2-dev] Issue running p2 director

The artifact repository contained in this archive is inconsistent. It has been made inconsistent by the EMF build process which deletes the canonical jars to only leave the pack'ed one, but does not update the artifact repository index (artifacts.jar) to reflect this change. Please report this problem to the EMF team.

The reason why this is working in the case of a zip'ed repo is because p2 treats it as a non-local repo and installs from the pack file which it finds. However when the repository is exploded on the file system, p2 first tries to download the JAR because the artifact repository index (artifacts.jar) indicates that it contains it even though it does not have it. If this reference had not been available in the artifact repo index, then p2 would have resorted to use the pack'ed files.
That said, the code in MirrorRequest#perform in the p2.artifact.repository bundle could be made for insistent and try every descriptor rather than just the first one.

Did you try to point the director app at the archive using as a repository the JAR URI (jar:file:/c:/archive.zip!/ or see the URI that gets created for you when you add the archive through the UI)?
HTH
PaScaL


Inactive hide details for [p2-dev] Issue running p2 director[p2-dev] Issue running p2 director




[p2-dev] Issue running p2 director

Dalton, Tom

to:

p2-dev

09/10/2009 06:57 AM


Sent by:

p2-dev-bounces@xxxxxxxxxxx
Please respond to P2 developer discussions





Hi,

I'm using the Eclipse 3.5 CDT on a non-networked machine and I want to add the EMF framework to it. I have downloaded the EMF update site .zip from

http://www.eclipse.org/modeling/emf/downloads/?project=emf
Specifically I got
http://www.eclipse.org/modeling/download.php?file=/modeling/emf/emf/downloads/drops/2.5.0/R200906151043/emf-xsd-Update-2.5.0.zip

Now, if I install that update though the Eclipse UI by selecting the zip file itself, everything works. However, if I unzip the file to somewhere temporary and then try to install from that location, it gets to about 60% though and then bombs out with a mass of 'file not found' errors, because it seems to be looking for the plugins as plain .jar files instead of the actual .jar.pack.gz files.

This difference in behaviours seems to me to be a bug, albeit with a workaround (install direct from the zip rather than extracting it myself). So that would be fine, except that I need to automat the eclipse build (I need to add a lot more than just EMF and need to do this for a lot of people).

So I started looking at the P2 director command line stuff described at:

http://help.eclipse.org/galileo/topic/org.eclipse.platform.doc.isv/guide/p2_director.html
And

http://wiki.eclipse.org/Equinox_p2_director_application#Installing_.2F_uninstalling_IUs_into_a_target_product

However, when using these methods, if I set the -repository to point at the zip file itself, it moans that its not a valid repository. If I point it at my manually unzipped directory, it starts off ok, but then bombs out with the same file not found errors as described above.

So two questions:
1. Are these file not found errors the symptoms of a bug?

2. Is there a way to duplicate the UI install-from-zip behaviour via the command line P2 director (which would provide me with a solution to my problem).

Thanks a lot for any help provided!

Tom Dalton _______________________________________________
p2-dev mailing list
p2-dev@xxxxxxxxxxx
https://dev.eclipse.org/mailman/listinfo/p2-dev

_______________________________________________
p2-dev mailing list
p2-dev@xxxxxxxxxxx
https://dev.eclipse.org/mailman/listinfo/p2-dev